Blog

Γιατί να προβώ σε αντικατάσταση κουφωμάτων;

Γιατί να προβώ σε αντικατάσταση κουφωμάτων;

Εξοικονόμηση ενέργειας

Ο πλανήτης μας χρειάζεται και οφείλουμε να ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΥΤΟΥΜΕ.
Τα κουφώματα αλουμινίου συντελούν στην εξοικονόμηση ενέργειας κι αυτό γιατί έχουν αυξημένες ιδιότητες θερμομόνωσης, βοηθώντας στην όσο το δυνατόν λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου και κλιματιστικών. Χρησιμοποιώντας κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή σε ένα σπίτι μειώνεται η απώλεια θερμότητας κατά 1/5, ενώ με τη χρήση απλού κουφώματος αλουμινίου η μείωση είναι κατά 1/3.

Υπάρχει δυνατότητα να επιτευχθεί μέχρι και 30% μείωση των ενεργειακών αναγκών για θέρμανση, απλώς…αλλάζοντας παράθυρα. Αν δε η αλλαγή αυτή συνδυαστεί και με τη μόνωση των εξωτερικών τοίχων, κάτι το οποίο είναι απλό και για τα υφιστάμενα κτίρια, η εξοικονόμηση ενέργειας αγγίζει το 50%.

Θερμοηχομόνωση

Με τη θερμομόνωση εξασφαλίζεται σταθερή θερμοκρασία στο χώρο, ενώ η ηχομόνωση «μπλοκάρει» τους εξωτερικούς ήχους προς τα μέσα και αντίστροφα. Ένα ειδικό μείγμα υλικών, το πολυαμίδιο, τοποθετείται στο εσωτερικό του κουφώματος και προσδίδει υψηλές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες και σε συνδυασμό με το πάχος υάλωσης, εξασφαλίζει τέλεια αποτελέσματα. Θερμομόνωση σημαίνει οικονομία χειμώνα- καλοκαίρι. Όταν, λοιπόν, κάποιος επιλέγει συστήματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή, έχει εξασφαλίσει ριζική λύση στην ανάγκη του για ασφάλεια, λειτουργικότητα, αντοχή και απόλυτη θερμοηχομόνωση.

Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων

Η αναβάθμιση της αισθητικής μέσα από το χρώμα επηρεάζει το περιβάλλον και την καθημερινότητά μας. Το χρώμα συμβάλλει σημαντικά στην αισθητική αναβάθμιση και υπεραξία των κουφωμάτων αλουμινίου. Το αλουμίνιο έχει την ιδιότητα να επιδέχεται την αποτύπωση πολλών χρωμάτων στην επιφάνειά του, έτσι, ώστε οι επιλογές να είναι πολυάριθμες και να ικανοποιούν κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση και τάση. Ενδεικτικά, μπορεί να βαφεί σε:

– απεριόριστο αριθμό χρωμάτων
ηλεκτροστατικής βαφής για υψηλό αποτέλεσμα
– αποχρώσεις ξύλου
που εξασφαλίζουν φυσική εμφάνιση
– inox αποχρώσεις
που προσδίδουν δυναμικό χαρακτήρα σε κάθε σύγχρονη κατασκευή

Αντοχή και ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες.

Είναι γνωστό ότι το αλουμίνιο δεν διαβρώνεται εύκολα. Ειδικά, για την περίπτωση που η συντήρηση του είναι κατάλληλη, η ζωή του είναι σχεδόν απεριόριστη. Ένα κούφωμα αλουμινίου σε συνδυασμό με μια καλή ηλεκτροστατική βαφή δίνουν αξιοζήλευτα αποτελέσματα. Ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπως είναι το κρύο σε συνδυασμό με την υγρασία ή η αλμύρα που υπάρχει σε παραθαλάσσιες περιοχές, δεν αποτελούν πρόβλημα για τα κουφώματα αλουμινίου.

Αναβάθμιση αισθητικής

Η ανάπλαση κτιρίων με την αντικατάσταση των κουφωμάτων αποτελεί πλέον τάση και επιτακτική ανάγκη της εποχής για την κάλυψη των υψηλών απαιτήσεων της σύγχρονης και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
Τολμήστε να αντικαταστήσετε τα παλιά σας κουφώματα με κουφώματα αλουμινίου και να δημιουργήσετε ένα νέο, όμορφο, λειτουργικό και εντελώς διαφορετικό σκηνικό ζωής.

Μέγιστη ασφάλεια

Τα προϊόντα αυξημένης αντιδιαρρηκτικής αντίστασης αποτελούν επιτακτική ανάγκη στις μέρες μας, καθώς η εγκληματικότητα βρίσκεται σε άνθιση. Η οικογένεια των elvial multilock systems αποτελεί την ιδανικότερη, πιστοποιημένη λύση του προβλήματος, ενισχύοντας το αίσθημα της ασφάλειας εντός της κατοικίας μας. Με ειδική triplex υάλωση, ειδικό περιμετρικό μηχανισμό κλειδώματος και πιστοποιημένη αντιδιαρρηκτική αντοχή σε μέγιστες διαστάσεις, αυτοί που πρέπει πια να ανησυχούν είναι οι διαρρήκτες!

πηγή: http://www.allazokoufomata.gr/

Παρόμοια Άρθρα